Geldgids Achtkarspelen helpt rondkomen bij minder inkomen

Buitenpost -  De Geldgids, in nauwe samenwerking met de Cliëntenraad Werk en Inkomen en de Wmo-raad tot stand gekomen, werd woensdagmiddag door wethouder Sjon Stellinga uitgereikt. Er is veel aandacht besteed aan de vorm en de leesbaarheid.

,,De Geldgids moet iedere inwoner van Achtkarspelen met minder inkomen helpen om rond te komen", zei wethouder Stellinga bij de uitreiking van de gids boordevol ondersteuningsregelingen voor mensen met een laag inkomen.

,,Voor inwoners van onze gemeente, die de eindjes maar moeilijk aan elkaar kunnen knopen, is het belangrijk dat zij de ondersteuning krijgen die nodig is. Met deze handige Geldgids hebben wij daar een belangrijke stap in gezet."

Wat, waar en hoe

In de Geldgids staan niet alleen de regelingen, maar ook hoe de inwoners deze kunnen aanvragen en wie daar eventueel bij kan helpen. De Geldgids zal binnenkort op verschillende manieren worden verspreid. Naast de gids blijft www.achtkarspelen.nl een belangrijke informatiebron waar de meest actuele informatie over de verschillende regelingen is te vinden.