Weer grote bazaar en goederenmarkt in Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - Op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart houdt de Protestantse Gemeente Surhuisterveen-Boelenslaan haar jaarlijkse bazaar en goederenmarkt. 

Naast de uitgebreide goederenmarkt zijn er veel activiteiten voor jong en oud. Zo zijn er mooie prijzen te winnen bij het Rad van Avontuur, de racesimulator en de schiettent. 

Twee hoofdprijzen

Dit jaar zijn er weer twee hoofdprijzen te winnen: een waardebon ter waarde van € 399 vrij te besteden bij EP Pool en een barbecue voor tien personen verzorgd door keurslager Albert en Aukje. Ook voor de kinderen is er voldoende te doen met onder andere een ballenbak en een springkussen. 

Ruim 150 vrijwilligers dragen hun steentje bij aan dit evenement, zowel in de voorbereiding als op het tweedaagse evenement zelf. Zo komen de vrijwilligers in de week van 19 maart tot en met 22 maart langs om goederen op te halen.  In dezelfde week is er dan ook een huis-aan-huis koekverkoopactie in Surhuisterveen.

Elk jaar wordt de opbrengst van de bazaar aan een ander doel besteed. Dit jaar komt de opbrengst ten goede van de toekomstige aanschaf van nieuwe stoelen. De voorzitter van het organiserend comité legt uit: ,,Als kerk willen we midden in de samenleving staan. En we willen een plek bieden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. We merken dat De Flambou naast de dienst op zondag ook vaker en breder wordt ingezet. Dit multifunctionele gebruik vraagt om een flexibeler interieur dan we nu hebben. Dus op termijn een herinrichting van de kerkzaal en comfortabele stoelen.” Voor meer informatie: www.pkn-bazaar.nl 

Gratis toegang

Het evenement vindt plaats in De Lantearne, Jan Binneslaan 49 in Surhuisterveen. De toegang is gratis. De openingstijden zijn: Goederenmarkt: vrijdag 17 maart (14.00 - 21.00 uur) en zaterdag 18 maart (9.00 - 17.00 uur). Bazaar/fancy fair: vrijdag 17 maart (14.00 - 23.00 uur) en zaterdag 18 maart (9.30 - 12.00 uur, 14.00 - 18.00 uur en 19.00 - 23.00 uur).