Margaretha de Jong winnaar finale Miss Beauty of Friesland

Drachten/JISTRUM - De finale van Miss Beauty of Friesland heeft zondag in het Fries Congrescentrum Drachten plaatsgevonden. Tijdens deze finale waren er maar liefst 35 dames die streden voor de titel van Miss Beauty of Friesland, Miss intercontinental en Miss Teen of Friesland.

 Op een mooi podium met een goede lichtopstelling streden de missen om de titels van 2018 in de Bikinironde, Galaronde en voorstelronde.

Na deze drie rondes was het moeilijke moment aangekomen voor de achtkoppige jury. De subtitels werden uitgereikt. De titel van Miss Populairity was voor Manon Veenstra (Heerenveen). De titel Miss PhotoFab Friesland ging naar Christine Stegenga (Sneek) en de titel Miss Noardewyn ging naar Mercedes Post (Leeuwarden).

De prijs van Foto van Keulen was voor Margaretha de Jong (Jistrum). Ook werd zij Miss Media. Eléa de Gans werd wederom Miss Charity Friesland. Zij heeft veel activiteiten georganiseerd voor de LINDA.Foundation. Zij haalde het meeste geld op voor de stichting en mag zich Miss Charity Friesland noemen. In totaal werd er dik 3800 euro ingezameld door alle missen.

Hoofdtitels 

Na een pauze was het tijd voor de uitslag. De miss Teen is de categorie voor meiden tussen de 15 en 18 jaar en Miss Beauty en Miss Intercontinental is voor 19 tot en met 26 jaar. Miss Teen of Friesland werd Manon Veenstra, 17 jaar uit Heerenveen.

Miss Beauty of Friesland werd Margaretha de Jong, 20 jaar uit Jistrum. Tweede in deze categorie werd Mercedes Post (Leeuwarden) en derde Sabina Harders (Surhuisterveen) Miss Intercontinental Friesland is geworden Caroline Wouters, 21 jaar uit Leeuwarden.

De winnaressen mogen zichzelf straks bewijzen tijdens de Miss Beauty of the Netherlands verkiezing in september 2018. Zij gaan verschillende activiteiten doen zoals bootcamp, trainingen, fotoshoots, finaleweek, enzovoort.