Jeugd vermaakt zich met jaarlijkse 24-game

Harkema - Roobol hield afgeopen week zijn jaarlijkse 24-game toernooi op It Holdersnêst in Harkema.

Roobol is de overkoepelende organisatie voor openbaar basisonderwijs in Noordoost-Friesland. Het kampioenschap wordt tussen de winnaars van de groepen 5, 6, 7 en 8 van de dertien openbare scholen in de regio Lauwersland gespeeld.

24-game is een kaartspel waarbij leerlingen met vier zichtbare getallen op een kaart zo snel mogelijk het getal 24 moeten maken. Hierbij mogen zij in hun combinaties gebruikmaken van optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen.

In de categorie van groep 5 ging Stefan Luimstra van gearwurkingsskoalle De Waldiik uit Boelenslaan er met de gouden plak vandoor. Sjoukje de Haan van It Skriuwboerd uit Surhuisterveen werd tweede en Luuk Broersma van de Balkwar uit Kootstertille derde.

Zaid Dlemi van de Nynke van Hcihtum uit Dokkum was de beste in groep 6. Mylan de Jager van it Pompeblêd uit de Westreen werd tweede en Mente Piter Westra van de Professor Casimir uit Kollum derde.
In groep 7 ging de titel naar Sander van der Leest van It Twaspan. Hij toonde zich een terechte en sportieve winnaar in zijn groep. Yannick Ploegsma van de Mienskip uit Buitenpost pakte zilver en Naomi Bouma van It Holdersnêst wist door middel van een shoot out de bronzen plak te bemachtigen.

De absolute koning van de 24-GAME van 2018 was Milan Bijlstra van de Tsjelke. Met een ongelofelijke snelheid en accuratesse wist hij keer op keer zijn concurrenten af te troeven. Zowel in de poule van groep 8, als in de grote finale tussen alle winnaars, was hij de sterkste. Tineke Roorda wist voor eigen publiek de tweede plek te behalen in de finale van groep 8 en Danae Kits uit Surhuisterveen werd derde.

Milan ontving deze middag de wisseltrofee uit handen van Simme Hamstra, de kampioen van vorig jaar. Omdat Milan dit jaar heeft gewonnen, vindt het 24-GAME kampioenschap volgend jaar op de Tsjelke in Holwerd plaats.