Overdracht nieuw clubgebouw aan tennisclub Harkema

Harkema - De gemeente Achtkarspelen heeft maandagmiddag het nieuwe clubgebouw van tennisclub De Harkema overgedragen aan de vereniging.

Namens de gemeente waren de wethouders Klaas Antuma en Jouke Spoelstra naar Harkema getogen om de sleutels te overhandigen aan Geke van der Molen en Fokke van de Meulen. Komende zaterdag - 24 maart - staat de feestelijke opening van het nieuwe tenniscomplex op het programma.

Met de realisatie van het nieuw complex bij sporthal De Fûgelkamp is de oude tennisbaanlocatie aan de Nijebuorren vrijgemaakt voor woningbouw. Volgens wethouder Spoelstra is er sprake van een win-win situatie. ,,Met de ontwikkeling van woningen op de locatie van de oude tennisbaan wordt voorzien in de woningbouwbehoefte.”

Feestelijke opening

Op zaterdag 24 maart is de officiële en feestelijke opening van het tenniscomplex voor het dorp Harkema. Er zijn demonstratiepartijen, livemuziek en activiteiten voor de jeugd. Tennisclub De Harkema neemt op de nieuwe locatie drie gravelbanen en een clubgebouw in gebruik. ,,Dat maakt sportcomplex De Bosk helemaal compleet”, aldus wethouder Spoelstra.

Naast de tennisclub zijn ook de voetbalverenigingen Harkema-Opeinde en Harkemase Boys en korfbalclub Harkema op het sportpark gehuisvest. Ook kreeg postduivenvereniging De Adelaar vorig jaar een nieuw onderkomen bij de sporthal.

Plaatselijk Belang Harkema is erg ingenomen met deze stap. De belangenvereniging wil de sporten in het dorp zoveel mogelijk op een locatie hebben.