Kijkje achter de schermen voor leerlingen Nordwin College

Buitenpost - Leerlingen van de derde klas VMBO groen van het Nordwin College uit Buitenpost zijn in het kader van de nieuwe groene profielvakken naar de bloemenveiling geweest. 

Op de veiling hebben de leerlingen alle stappen van het veilingproces bekeken en met elkaar besproken. Deze stappen omvatten het transport van de kweker naar de veiling tot aan het product dat in de winkel verkocht wordt. 

Eén van de docenten van het Nordwin College, mevrouw Westerink, heeft jarenlang samen met haar ouders een tuincentrum gerund. Zij kon door haar kennissenkring bij de veiling de leerlingen een blik achter de schermen geven. 

De leerlingen konden mee kijken op de klok en de manier waarop er op een veiling gekocht wordt aanschouwen. De veilingmeester startte speciaal voor de leerlingen van het Buitenposter Nordwin College de klok opnieuw op om dit proces te kunnen bekijken.

Door haar ervaring kon mevrouw Westerink zelf alles aan de leerlingen uitleggen. De leerlingen luisterden zeer geboeid naar de verhalen en waren zeer enthousiast over deze excursie.