TTS-reserves zegevieren in rechtstreeks gevecht om koppositie

DRACHTEN - Het viertal van het tweede team van damclub TTS uit Surhuisterveen is maandag naar Drachten gereisd om de strijd aan te binden met de koploper in hun groep, de mannen van Ons Genoegen 2 uit Drachten. De TTS’ers zegevierden met 3-5.

Onder vreugdegeschal werd aan het eind van de avond de rust in de eigen damzaal van Café De Haven in Surhuisterveen verstoord waar de onderlinge competitie aan de gang was. Door de zege op de Drachtsters hadden de Feanster schuivers de koppositie overgenomen. Afhankelijk van de uitslag tussen Heerenveen 4 en Wolvega 2 - deze partij staat vanavond op de rol - zit een kampioenschap voor TTS er zelfs nog in. 

De uitslagen op een rij:
Drachten 2         - TTS 2
Gerrit Klaseboer   - Simen Atsma      2-0
Tjeerd Jaasma      - Wytze vd Meulen  1-1
Anne Veenstra      - Sape Hiemstra    0-2
Jorn Kruit         - Johannes Baron   0-2     
Totaal                                    3-5

In de eigen damarena van TTS was er ook de nodige spanning omdat nog een viertal spelers in groep B in aanmerking komen voor één promotieplaats.

De resultaten:
Henk Westerhof    - Luitzen vd Heide      1-1
Gerrit Terpstra   - Jan Hoogsteen         3-0
Anton vd Ploeg    - Joop de Graaf         1-1
Jan Kunnen        - Reint Elzinga         1-1
Durkje van Beets  - Bareld Bekkema        0-3

Feanster Toerbokaal:
Haye Wittermans    - Cees Dijkstra     1-1
Ate Oosterhof      - Karel de Bruin    1-1
Tjidsger Veenstra  - Willem Hofstede   3-0
HW de Bruin        - Tjipke Vlasma     1-1

Op maandag 26 maart moet het vlaggenschip van TTS de laatste thuiswedstrijd spelen tegen het sterke team van BEGB uit Britsum. Alle zeilen zullen door de Feanster formatie bijgezet moeten worden. In de poule staat alles dicht bijeen en nog vijf ploegen kunnen degraderen. Gezien de belangen zou dambond PFDB in de toekomst kunnen overwegen de resterende wedstrijden centraal op hetzelfde tijdstip te laten spelen.