Leerlingen Singelland exposeren examenwerk in Museum Dr8888

Drachten - Leerlingen van Singelland exposeren vanaf woensdag 28 maart hun examenwerk in Museum Dr8888. Wethouder Ron van der Leck van Smallingerland zal de bijzondere tentoonstelling openen in het bijzijn van leerlingen, familie en docentenvan de vmbo-afdeling van OSG Singelland.

Tussen 19 en 22 maart maakten 13 leerlingen van Singelland VHS en 11 leerlingen van VO Surhuisterveen hun werkstukken tijdens de praktijkexamens voor het vak Beeldende Vorming. Het thema van dit examenjaar luidt ‘De stad’. De leerlingen kregen de opdracht om een kunstwerk voor een stad te ontwerpen of een kunstwerk te maken dat de stad verbeeldt. Daarbij moesten zij het magazine De Stad raadplegen. Elke leerling mocht zijn of haar kijk geven op dit thema in de vorm van een tekening, schilderij of een ruimtelijk werkstuk.

Blij met samenwerking

Docenten Beeldende Vorming Loura Marchal en Jeannette van der Ploeg zijn verheugd over de kans die de leerlingen geboden wordt om hun werk aan een breder publiek te tonen. Samen met hun collega-docenten zijn zij ieder examenjaar weer aangenaam verrast over de bijzondere draai die de leerlingen Beeldende Vorming aan hun opdracht weten te geven.

Singelland VHS en, voor het eerst dit jaar ook, VO Surhuisterveen zijn blij met het vruchtbare vervolg op de samenwerking met Museum Dr8888, waar de leerlingen ook voorgaande jaren hun kunstwerken mochten tonen. ,,Singelland draagt net als de gemeente Smallingerland cultuur een warm hart toe. Wat is er mooier dan op deze wijze de handen ineen te slaan met de lokale cultuurpodia?” aldus de docenten.

De tentoonstelling ‘De stad’ van leerlingen van Singelland VHS en VO Surhuisterveen is te bezichtigen van 28 maart tot en met 8 april in Museum Dr8888, Museumplein 2 in Drachten. Vanaf 8 t/m 22 april sluit het museum voor de opbouw van een nieuwe expositie. Dan is het museum alleen voor de leerlingen van Singelland en hun ouders toegankelijk op afspraak.