Fotowedstrijd Keunstkrite Twizel in een nieuw jasje

Twijzel - De jaarlijkse fotowedstrijd voor amateurfotografen van de Stichting Keunstkrite Twizel kreeg een make-over. Aangepaste voorwaarden, uitbreiding van categorieën én een leuke prijzenpot moeten zorgen voor meer deelnemers.

Werkgroepvoorzitter en fotograaf Mascha de Lange geeft aan dat het niveau van de ingezonden foto's al hoog ligt, maar dat de wedstrijd, die al enkele jaren door de Keunstkrite wordt georganiseerd, te weinig bekendheid heeft. De Lange is bekend met (inter)nationale fotowedstrijden en kreeg van de Keunstkrite de vrije hand in organisatie. ,,Natuurlijk is niet álles veranderd, maar wel veel. De inzendtermijn is korter en het is niet nodig om perse in Achtkarspelen te wonen om mee te doen. We richten ons op amateurfotografen uit de drie noordelijke provincies en daarmee wordt de wedstrijd nog interessanter.”

Er zijn zes categorieën waarin men mee kan doen en men strijdt niet alleen meer om de eer. Behalve een heuse Keunstkrite-trofee zijn er geldprijzen tot honderd euro te winnen. Volwassenen gaan voor de titel ‘Fotograaf van het jaar’ en jongeren tot achttien jaar maken kans op de titel ‘Fotografietalent van het jaar’. De wedstrijd voor jongeren wordt ook via de scholen aangeboden.

Expositie

De winnende foto’s én de runners-up worden na de wedstrijd twee maanden lang geëxposeerd in de showroom en het interieurcafé van Pilat & Pilat te Twijzel. Voor de jury zijn er opnieuw top-fotografen aangehaald: Niels Westra (fotojournalist onder andere Leeuwarder Courant), Carine Belzon (Fine Art en Portret fotografie) en Rob Blanken (Creatieve Natuurfotografie) zijn bekende namen in de fotowereld.

De wedstrijd loopt van 25 maart tot en met 20 mei. De uitslag zal bekend worden gemaakt bij de afsluiting van de Kunstweek van Achtkarspelen op zaterdag 2 juni. Wie mee wil doen kan zich aanmelden via de website www.keunstkrite.nl