Uitslag raadsverkiezingen Achtkarspelen definitief: geen wijzigingen

De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Achtkarspelen is definitief vastgesteld.

Uit het proces-verbaal blijkt dat er geen veranderingen zijn opgetreden ten opzichte van de voorlopige uitslag. Dat betekent dat het CDA zes zetels in de nieuwe gemeenteraad krijgt. De FNP wordt de tweede partij met vier vertegenwoordigers.

GemeenteBelangen Achtkarspelen (GBA) en de ChristenUnie krijgen elk drie zetels. De PvdA zal met twee afgevaardigden vertegenwoordigd zijn. GroenLinks, de PVV en de VVD krijgen elk één zetel.

De 21 leden die voor de nieuwe gemeenteraad gekozen zijn, zijn:
CDA: Jouke Spoelstra (Drogeham), Lydeke Zandbergen-Beishuizen (Buitenpost), Harjan Bruining (Surhuisterveen), Meindert Talma (Twijzelerheide), Romke van der Wal (Buitenpost) en Jappie Zwaagstra (Buitenpost
FNP: Tjibbe Brinkman (Twijzel), Sake van der Meer (Kootstertille), Yde van Kammen (Harkema) en Maaike Dotinga-van der Veen (Buitenpost)
GemeenteBelangen Achtkarspelen: Max de Haan (Harkema), Sierd Vegelin (Surhuisterveen), Rinus Buising (Twijzel)
ChristenUnie: Toos van der Vaart-Kralt (Buitenpost), Eppie Hooghiemstra (Drogeham) en Douwe van Oosten (Buitenpost)
PvdA: Sjon Stellinga (Augustinusga) en Theun Nicolai (Drogeham)
GroenLinks: Tjitske Veenstra (Buitenpost)
PVV: Harrie Graansma (Boelenslaan)
VVD: Freddy Hoekstra (Harkema) 
 
De nieuwe raadsleden worden volgende week donderdag - 29 maart - geïnstalleerd. Bij GemeenteBelangen Achtkarspelen heeft Max de Haan afstand gedaan van zijn raadszetel. Deze zal worden ingenomen door Frans Hoekstra (Harkema). Mocht GBA toetreden tot het nieuwe college van b. en w. van Achtkarspelen, dan is De Haan beschikbaar als wethouder.

De onderhandelingen over het nieuwe dagelijks bestuur gaan begin volgende week van start. Het afscheid van de oude gemeenteraad staat voor woensdagavond 28 maart op het programma.