VV Opende naar zwaarbevochten overwinning

Opende - VV Opende, de equipe van trainer Marcel Hiemstra, trok in een wedstrijd die tot de laatste minuut spannend was aan het langste eind: 2-1.

Opende startte goed en wist middels Ties Wildeboer de eerste speldenprikken uit te delen. Ook Ropta Boys liet zich gelden, maar tot grote kansen leidde dit niet. In de dertiende minuut brak Opende uit over de rechter zijkant; Richard Borger denderde de zestien binnen en werd hier gehaakt en de bal ging op de stip. De strafschop werd feilloos binnengeschoten door Jarno Westerhof: 1-0. In de 33ste minuut een zelfde moment, met deze keer een hoofdrol voor Henk Veenstra. De scheidsrechter durfde het echter niet aan om ook nu een penalty toe te kennen. Ropta Boys, onder aanvoering van oud-Opende trainer Wietse van der Veen, wist in de blessuretijd van de eerste helft de gelijkmaker te forceren. Een als voorzet bedoelde bal van Erik de Vries zeilde in het net: 1-1.

In de tweede helft werd er voor iedere meter gevochten door Opende. Dit leverde behoudens enkele gele kaarten tevens de overwinning op. Arnold Oosterbaan scoorde in de 85ste minuut uit een vrije trap van Wideboer: 2-1. In de slotfase van de wedstrijd schoof Ropta Boys een extra man mee naar voren. Verder dan een bal op de lat kwamen de bezoekers niet en dus trok Opende de zege over de streep.