Medailleregen voor WSBF bij plaatsingswedstrijd in Harkema

Harkema - Sporthal De Fûgelkamp in Harkema was zaterdag het toneel van de tweede plaatsingswedstrijd turnen wedstrijdgroep twee. Gymnastiekvereniging WSBF was er grootverdiener.

In de grote categorie Instap D4 behaalde Famke Storm een vierde plaats en Ninthe Landheer behaalde een derde plaats. Lana Hamberg mocht haar eerste turnmedaille in ontvangst nemen in de categorie Pre Instap 1 niveau D5. Zij behaalde een derde plaats. 

Ook de Instap D3 was een grote categorie. Danique Benedictus kreeg hier een bronzen medaille omgehangen en Marit van der Vaart mocht de hoogste trede van het podium beklimmen; zij kreeg een gouden medaille. 

In de middagwedstrijd was het de beurt aan het hoge niveau Pre Instap D2. Dieuwke Boomsma behaalde hier een zilveren medaille en Fiore de Vries pakte een gouden plak. In de tevens grote categorie Pre Instap 2 D5 behaalde Jennifer Vegelin een medaille voor de vierde plaats en Benthe Folkerts won hier de zilveren medaille. Om de dag goed af te sluiten behaalde Fardou Hoekstra namens WSBF in het niveau Pre Instap 1 D5 een bronzen medaille.