Rottevalle op eigen veld pijnlijk onderuit tegen Haulerwijk

Rottevalle -  Rottevalle had deze competitie op eigen veld nog niet verloren, maar liep afgelopen zaterdag tegen de eerste nederlaag op  Haulerwijk SV bleek effectiever in het benutten van de kansen en bezorgde het elftal van trainer Johannes Douma daarmee een flinke kater. 

In oktober was in  Haulerwijk de wedstrijd in een gelijkspel geëindigd en Rottevalle dacht deze middag het varkentje wel even te wassen, maar kwam bedrogen uit. Wel kreeg het binnen een minuut twee levensgrote kansen over de linkerflank waar Jorrit Schra in het vijandelijke strafschopgebied goed doorkwam. Zijn eerste poging ging voorlangs, zijn tweede werd door de doelman van Haulerwijk SV gepakt.

In de beginfase zag het spel er bij Rottevalle nog redelijk verzorgd uit, maar allengs werden er meer fouten gemaakt. Haulerwijk SV  bleef overeind en kwam zoals dat zo mooi heet beter in de wedstrijd. 

Beide teams kwamen echter maar moeizaam tot uitgespeelde kansen. Het doelpunt voor de bezoekers kwam dan ook min of meer uit de lucht vallen. Een verkeerde inspeelpass op het middenveld was de inleiding tot een aanval van Haulerwijk SV. Het balverlies betekende dat de verdediging van Rottevalle uit positie was. De afgemeten voorzet werd binnengekopt door Patrick Hilhorst. 

Rottevalle kon maar moeilijk deze tegenslag verwerken en ging te gehaast op zoek naar een doelpunt. Weliswaar kreeg Jorrit Hoekstra een kans om in te koppen  en werd een vrije trap net naast geschoten. Opnieuw een lastige verkeerd ingespeelde bal op het middenveld leidde de 0-2 in en vanzelfsprekend  was het Patrick Hilhorst die de bal fraai tegen de touwen schoot. 

Rottevalle had grote moeite deze nummer 10 van Haulerwijk SV - Partrick Hilhorst- aan banden te leggen. Hij was voortdurend aanspeelbaar en bezorgde de verdedigers van Rottevalle handen vol werk. Rottevalle deed in de 3ste minuut iets terug toen Liekele Kamminga in het strafschopgebied  na een goede actie onreglementair gestopt werd. Hij ontfermde zichzelf over de penalty en schoot hard en zuiver raak. 

Met 1-2 de rust halen bood voldoende mogelijkheden in de tweede helft orde op zaken te stellen. Maar Rottevalle was zeker in de eerste helft niet attent en zo werd het op slag van rust nog 1-3 door een eigen doelpunt. Het was typerend voor de eerste helft, waarin Rottevalle de tegenstander te gemakkelijk in het zadel hielp.

Toch was het spelbeeld niet zodanig dat Rottevalle moest wanhopen. De verdediging van Haulerwijk SV leek geen onneembare vesting. Al in de eerste minuut na de thee had Jorrit Schra, vanaf de linkerkant opgerukt, een vrije schietkans, maar zijn schot belandde op de paal. Een snelle aansluitingstreffer had de wedstrijd misschien doen kantelen. 

Rottevalle zette aan en er kwamen kleine mogelijkheden. Het wilde niet lukken en toen  Erwin de Wind in het Rottevalster strafschopgebied een speler van Haulerwijk SV aantikte werd het pleit beslecht. De strafschop werd feilloos ingeschoten door Thom Mulder. Toen niet veel later Fokko van der Veer na een overtreding met rood van het veld en Rottevalle met tien man verder moest leek Rottevalle definitief verslagen. Maar met tien tegen elf streed Rottevalle nog voor wat het waard was. Sterker nog het was nu beslist niet minder dan met elf man en er ontstonden nog doelrijpe kansen.

 In de 72ste minuut kreeg Jorrit Schra dan de bal in de gewenste positie en passeerde de doelman van Haulerwijk SV. Rottevalle geloofde met tien man nog het tij te kunnen keren en alle ballen werden in de vijandelijke doelmond gepompt.  Kansen genoeg nu, maar de derde wilde niet meer vallen en zo bleef het 2-4. Volgende week speelt Rottevalle de uitwedstrijd tegen Harkema-Opeinde. De aanvang van het duel is 14.30 uur.