Besluiteloos SC Kootstertille maakt het zich bij Suawoude veel te lastig

SUWALD - De tweede overwinning van SC Kootstertille na de winterstop is een feit. Maar wat ging het zaterdag bij laagvlieger Suawoude moeizaam. 

De tweede overwinning van SC Kootstertille na de winterstop is een feit. Maar wat ging het zaterdag bij laagvlieger Suawoude moeizaam. 
Ondanks een groot veldoverwicht met veel kansen werd het duel veel te laat beslist: 1-2.

Het moeilijke scoren lijkt in de al even moeizame herstart de grootste dissonant bij SC Kootstertille. Met achtereenvolgens twee thuiswedstrijden voor de boeg kunnen de Tilsters, mede door het verlies van de concurrentie goede zaken doen in de strijd om plaats twee.

Wat had het vanaf de aftrap al een stuk gemakkelijker kunnen worden als Wilco van der Heide de aangever van Tom van der Veen niet rakelings naast had geschoten. Het zat Van der Heide deze middag niet echt mee, want ook na twintig minuten spelen kreeg hij een uitstekende mogelijkheid maar was zijn afdruk te zwak om doelman Geert Mient de Vries te doen blozen. 

SC Kootstertille bleef de betere, had ook een betere spelopvatting maar vertikte het om afstand te nemen. Halverwege de eerste helft kreeg Aize Storm een uitgelezen mogelijkheid om de Tilsters op voorsprong te zetten maar doelman De Vries bleek opnieuw een sta in de weg.

Bij een inzet van Wilco van der Heide schoot arbiter De Klein de thuisclub vijf minuten voor de thee te hulp door een bewuste handsbal in het eigen strafschopgebied niet als zodanig te beoordelen. Tom van der Veen strandde even later nog eens op doelman Geert Mient de Vries die in de slotminuut wederom een hoofdrol voor zich opeiste. Werd eerst de inzet van Wilco van der Heide gepareerd, de zekere treffer van Jouke Waaksma Bzn uit de rebound werd op spectaculaire wijze voorkomen.

Ook na rust bleef SC Kootstertille het spel dicteren, maar leek de afronding wederom het grote struikelblok te worden. Toch moest de thuisclub held na een kwartier het antwoord schuldig blijven en wist SC Kootstertille eindelijk de ban te breken. De harde inzet van Wilco van der Heide werd door sluitpost De Vries niet afdoende verwerkt en uit de niet eens zo gemakkelijke positie bij de tweede paal wist Jouke Waaksma Bzn de rebound toch uitstekend binnen te schieten; 0-1. 

Tien minuten later was Menno Waasdorp dichtbij een definitieve knock-out maar zijn harde schuiver uit de tweede lijn werd door de Suawoude-goalie uitstekend tot hoekschop verwerkt. Er volgden mogelijkheden op een ruimere Tilster voorsprong voor achtereenvolgens Harmen Tabak, ruzie met de bal, Aize Storm, op vijf meter voor het doel het speeltuig over gelift en Menno Waasdorp, die rakelings voorlangs mikte.

De bezoekers leken het zichzelf veel te lastig te maken want de thuisclub bleef door de missers van SC Kootstertille ook in een goed resultaat geloven. Enkele minuten voor afloop leek deze hoop ijdel toen Harmen Tabak op onnavolgbare wijze voor de veilig lijkende 0-2 voorsprong tekende.

Ondanks de ruimere marge werd het in de slotminuten nog geheel onnodig onrustig in de Tilster gelederen. De thuisclub wist zowaar nog aan de eretreffer te komen toen Willem-Dirk van Vaals in de extra tijd het van afstand nog eens probeerde. De snel dalende bal verraste doelman Albert Jan Merkus van SC Kootstertille kennelijk want met een fraaie curve verdween het speeltuig stijf onder de lat tegen het nylon.