Acroduo Set ’m op plaatst zich voor NK in Rotterdam

DEN BOSCH/HARKEMA - Het acroteam Paulien de Bruin en Marrit Posthumus van gymnastiekvereniging Set ’m op uit Augustinusga was zaterdag in Den Bosch aanwezig bij de derde plaatsingswedstrijd Acro B niveau. 

Dit is het allereerste seizoen waarbij Set ’m op meedoet aan dit op één na hoogste acroniveau.  Paulien de Bruin is al een  aantal jaren actief in het C-niveau. Marrit Posthumus is in één jaar tijd gegroeid van het E- naar het B-niveau. Op zich is dat al een prachtige prestatie. 

Bij de balansoefening ontving het team in Den Bosch 22.75 punten en kwam daarmee op de vijfde plaats. Vervolgens kregen ze hun tempo-oefening. Hiermee behaalden Paulien de Bruin en Marrit Posthumus een puntenaantal van 23.75, het hoogste van hun categorie. 

Met deze punten haalde het duo ook de limiet om zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap in Rotterdam. Uiteindelijk werden Paulien de Bruin en Marrit Posthumus in Den Bosch beloond met een prachtige tweede plaats. 

Ook bij plaatsingswedstrijden in Harkema was Set ’m op zaterdag aanwezig. Hier kwamen Marike Zuidersma, Miriam Woudstra en Hannah Huizenga bij het pre-instap niveau van het turnen in actie namens de Stynsgeaster vereniging.

Alle drie de dames lieten prachtige oefeningen zien in een groot deelnemersveld. Miriam Woudstra en Hannah Huizinga grepen net naast de prijzen, maar Marike Zuidersma kreeg een medaille omgehangen voor de vierde plaats. Set ’m op kijkt tevreden terug op dit mooie sportieve weekend.