PKN Bazaar Surhuisterveen kent magistrale opbrengst

SURHUISTERVEEN - Editie 2018 van PKN Bazaar Surhuisterveen is zaterdagavond 24 maart afgesloten met een magistrale opbrengst van maar liefst € 22.000.

De groots opgezette goederenmarkt en bazaar is erg populair en trekt elk jaar meer bezoekers. ,,Het is in één woord fantastisch, wát een bezoekers en wát een opbrengst! Als organisatie zijn we blij en tevreden want het was weer een geweldig evenement”, aldus de voorzitter van de activiteitencommissie. 

Het afgelopen weekend stond zalencentrum De Lantearne volledig in het teken van de jaarlijkse PKN Bazaar van de protestantse gemeente Surhuisterveen-Boelenslaan. De opbrengst van het evenement komt ten goede aan de toekomstige aanschaf van nieuwe stoelen in de kerkzaal. Door verbreding in het gebruik van De Flambou is er behoefte aan een flexibeler interieur van de kerkzaal. 

De afgelopen jaren is vooral geïnvesteerd in ‘het vergroenen’ van de kerk. Er zijn energiezuinige veranderingen aangebracht in de vorm van zonnepanelen, isolerende beglazing en ledverlichting. De modernisering van de entree aan de Jan Binneslaan was het laatste, net afgeronde project.

Traditiegetrouw ging de bazaar op de vrijdagmiddag om 14.00 uur van start. Bij het opengaan van de nieuwe automatische deuren stroomden honderden bezoekers naar binnen, allemaal enthousiast op zoek naar koopjes en mooie spullen. In een ontspannen sfeer gingen er veel goederen over de geïmproviseerde toonbanken.

Rad van Avontuur

De grote zaal van De Lantearne was dit jaar het toneel van een waar prijzenfestival met het Rad van Avontuur. Zowel op de vrijdagavond als op de zaterdagavond werden er prachtige prijzen weggegeven. De zaterdagavond werd afgesloten met een grote veiling.
Uitslagen en foto’s van het tweedaagse evenement staan op Facebook en de website www.pkn-bazaar.nl