Vlaggenschip TTS ten onder tegen Britsumer schuivers

Surhuisterveen - De laatste competitiewedstrijd van de Friese dambond werd dinsdag 26 maart jl. in café de Haven gespeeld.

In verband met formatieperikelen van de gemeenteraad Achtkarspelen kon de Feanster formatie niet over de sterkste opstelling beschikken. Competitieleider Jan Kunnen had gekozen voor een tactische opstelling die uiteindelijk het gewenste resultaat niet behaalde.

Britsumer Oege Dijkstra wist aan bord 1 Anton van der Ploeg tot het offeren van een schijf te dwingen. De goede tegenstand die Anton nog gaf resulteerde echter niet meer in remise. Henk Westerhof wist op bord 3 ook geen potten te breken tegen de ervaren Reinout Sloot. Positioneel ging Henk ten onder. Karel de Bruin, 'invaller'op bord 2, moest uitkomen tegen Hans Zondervan. Het aanvallende spel van Karel werd door de ervaren Hans vakkundig aangepakt en uiteindelijk werd hij de winnaar van de pot. Aan de drie slotborden werd de eer nog gered voor de TTS'ers en al deze partijen eindigden in remise.

Detailuitslagen:
Anton van der Ploeg  - Oege Dijkstra     0-2
Karel de Bruin       - Hans Zondervan    0-2
Henk Westerhof       - Reinout Sloot     0-2
Gerrit Terpstra      - Sietse Bronger    1-1
Haye Wittermans      - Pieter Dijkstra   1-1
Ate Oosterhof        - Sjoerd Schaaf     1-1
Einduitslag                              3-9

In de B-groep wist Reint Elzinga koploper Tjidsger Veenstra een nederlaag toe te brengen. Wytze van der Meulen won van Sape Hiemstra evenals Jan Kunnen tegen Johannes Baron. In de komende twee wedstrijden zijn er nog vier kandidaten die hier voor het kampioenschap en promotie kunnen gaan.