Veel variatie op Historische markt Surhuisterveen

Surhuisterveen - Stichting Oud-Achtkarspelen organiseert op vrijdag 6 april van 13.30 tot 20.00 uur een Historische- en Genealogische markt in de bibliotheek/Vleckehûs van Surhuisterveen.

Wilt u meer informatie over de geschiedenis van uw woon- of geboorteplaats in de gemeente Achtkarspelen, Smallingerland of Noord-Oost Friesland? Bent u nieuwsgierig naar uw voorouders of wilt u even bladeren in oude kranten of onze archiefboeken? Ansichtkaarten en foto’s bekijken van de dorpen uit onze gemeente of gewoon even een praatje maken over vroeger?

Kom dan op vrijdag 6 april naar de Historische- en Genealogische markt in de bibliotheek/Vleckehûs van Surhuisterveen. Hier kunt u antwoord krijgen op veel van uw vragen.

Deze dag is er ook aandacht voor kunst en cultuur met onder meer informatie over de kunstenaars uit de gemeente Achtkarspelen. Tevens kunt u het nieuwe boek van mevrouw S. Schoonbeek-Oegema over haar herinneringen aan het oude Surhuisterveen kopen. Ook het nieuwe boek met de artikelen van Jasper Keizer is deze dag te koop. De nieuwe fotosite is te bekijken in het HIP-Historisch Informatie Punt in de bibliotheek, waar ook het archief ter inzage ligt.  Heel speciaal is het bekijken en spelen met de interactieve verhalentafel, waarop de geschiedenis van Smallingerland in woord en beeld is te zien.