Lauwers College Buitenpost Paas wandeltocht 2018

Ook dit jaar werd Pasen gevierd op het Lauwers College. Pasen staat in het teken van vergeving en van een nieuwe start. De invulling, iets van de Paasboodschap over te brengen middels een wandeling, was goed voorbereid, evenals de hieraan verbonden acties van Amnesty International en de Voedsel bank.

Hoe zou het gaan bij vertrek, je kunt niet met 1000 leerlingen tegelijk de straat op gaan. Hoe zou het weer zijn, wat te doen bij regen en of hagel. Hebben de leerlingen spullen bij zich voor de voedselbank, kunnen we met elkaar wel een mooi aantal dozen vullen? Allemaal vragen die meegenomen werden in de voorbereiding.

Een route van 4,8 km langs de buitenrand van Buitenpost. Onderweg informatie borden met teksten die naar het Paasfeest wijzen. Iets zuurs te snoepen en iets zoets te eten. Een petitie tekenen voor Amnesty International en onderwijl met elkaar in gesprek gaan over het leven in het algemeen en de viering van Pasen in het bijzonder. De tocht eindigend met voor elke deelnemer een kommetje chocomel, wat kon worden genuttigd met muziek door de leerlingen van de Lauwersband

Hoe verliep het? Om 11 uur brak de zon door het wolkendek en met een kleine vertraging begonnen de eerste klassen aan hun wandeltocht. Zonder rugzak en zonder telefoon….. De leerlingen waren zelfs enigszins uitgelaten, en benieuwd naar dat wat zou komen. Rond 13.15 uur gingen de laatste groepen op weg en de zon scheen nog steeds.

Met een voldaan gevoel de school terug inlopend volgde een verassing: een podium vol met 32 gevulde dozen voor de voedselbank…..