It Fean/Boelenslaan naar nipte zege bij DWA/Argo

WINSUM (GN) - De hoofdmacht van de korfbalcombinatie It Fean/Boelenslaan is goed aan de hervatting van de veldcompetitie begonnen.

In Winsum (Gr) versloegen de roodhemden zaterdag DWA/Argo. Het verschil was minimaal. It Fean/Boelenslaan zegevierde uiteindelijk met 11-12.
Door de zege voert It Fean/Boelenslaan de grote middenmoot van de derde klasse B aan. Het gat naar de koplopers Emmeloord en Elko bedraagt vijf punten.

Direct na het eerste fluitsignaal in Winsum was het DWA/Argo dat de score opende. It Fean/Boelenslaan had het antwoord snel klaar en wist eveneens te scoren. In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. De ruststand was 6-5.

Na de pauze was de Expert-formatie het eerst trefzeker: 6-6. It Fean/Boelenslaan kende vervolgens een goede fase. De bezoekers wisten een voorsparing te pakken met drie doelpunten verschil. DWA/Argo kwam in de eindfase nog dichtbij, maar de twee punten gingen mee naar Surhuisterveen en Boelenslaan: 11-12.

Op zaterdag 14 april speelt It Fean/Boelenslaan de uitwedstrijd tegen Pallas ’08. Het duel in Leeuwarden begint om 15.30.