Eerste herenteam TTV Buitenpost is hekkensluiter de baas

ALMELO - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Buitenpost heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Blauw-Wit 1 gewonnen. In Almelo werd het 3-7 voor de bezoekers.

Voor TTV Buitenpost was de uitbeurt tegen de nummer laatst een ontzettend belangrijk duel. Om het landelijke debuut in de spannende poule A van de derde divisie op te luisteren met lijfsbehoud moest er in Almelo een positief resultaat neergezet worden. 

Tijdens het inspelen viel namens de Friezen kopman Jaap van Tijum geblesseerd uit. Zijn plaats werd ingenomen door André Folmer. Koen Molewijk en Arnoud Hofman maakten het team compleet. Voor Blauw-Wit 1 betraden Jos Reuvekamp, Raymond Hendriks en Rob Bertholee de arena.

In het Twentse land was Hofman goed voor zijn eerste ‘hattrick’ van het seizoen. Hij won zijn drie wedstrijden. Alleen Reuvekamp kon hem bijhouden; pas in de vijfde en beslissende game trok de lange Fries aan het langste eind (9-11). 

Samen met André Folmer zorgde Hofman ook voor een cruciale dubbelspelzege. Folmer kwam in het enkelspel één keer tot winst; hij stond tegen Bertholee geen game af. Molewijk vocht zich zaterdag naar drie vijfsetters. Hij versloeg knap Reuvekamp en Hendriks, maar kon dat kunstje net niet herhalen tegen Bertholee. Buitenpost deed zo wat het moest doen en won de wedstrijd met 3-7.

Komende zaterdag 7 april staat de wedstrijd tegen SKF 3 op de rol. Ook dit is een belangrijk duel. In de eigen zaal hopen de Buitenposters weer broodnodige punten te sprokkelen. De wedstrijd tegen de jonge ploeg uit Veenendaal begint om 16.00 uur. Publiek is van harte welkom.