Meer dan 200 leerlingen op Feanster schoolkorfbaltoernooi 2018

Surhuisterveen - In het kader van het zestigjarig jubileum van KV It Fean organiseert de korfbalvereniging op woensdag 11 april vanaf 13.00 uur een schoolkorfbaltoernooi voor basisscholen op Sportpark ’t Ketting te Surhuisterveen.

KV It Fean hoopt naast de basisschoolleerlingen vele ouders, grootouders en overige supporters te mogen verwelkomen op deze sportieve middag.

Aan deze eerste editie van het Feanster schoolkorfbaltoernooi doen de groepen 3 tot en met  8 van de basisscholen uit Surhuisterveen en Boelenslaan mee. Dit zijn uit Surhuisterveen: De Bernebrêge, De Hoekstien en It Skriuwboerd en uit Boelenslaan De Wâldiik. In totaal wordt er een opkomst van maar liefst 210 deelnemende basisschoolleerlingen verwacht.

De teams spelen 4 tegen 4 wedstrijden. Na het spelen van een aantal wedstrijden tegen verschillende teams, wordt duidelijk wie de winnaars zijn. Zowel korfballers als niet-korfballers doen mee. Tussen de wedstrijden door worden er activiteiten georganiseerd zoals: spijkerbroekhangen en 1 minuut korfschieten.

Het Feanster schoolkorfbaltoernooi 2018 wordt mogelijk gemaakt door veel lokale sponsoren. Naast deze sponsoren heeft KV It Fean een bijdrage mogen ontvangen van het ‘Durk Pultrum Fonds’.

Het ‘Durk Pultrum Fonds’ is in het leven geroepen door de Stichting Volksgebouw Boelenslaan. Het doel van de stichting is: de ondersteuning en het bevorderen van het leefklimaat op het platteland in de drie provincies Friesland, Groningen en Drenthe op het terrein van politiek, onderwijs, cultuur en sport en voorts in het bijzonder van het dorp Boelenslaan en haar directe omgeving.

KV It Fean hoopt u te mogen verwelkomen op woensdag 11 april 13.00 uur bij het korfbalveld van KV It Fean op Sportpark ’t Ketting te Surhuisterveen.