Surhuisterveen wint ook van Bedum

Surhuisterveen - De uitwedstrijd werd ook al gewonnen van de Groningers en ook nu was Surhuisterveen weer de sterkste. Na een van beide kanten fanatiek begin, was het na een kwartier raak. Bart Bosgra werd bij een snelle uitval prima de diepte ingestuurd. Hij rondde perfect af: 1-0.

Beide ploegen probeerden met snel en aanvallend voetbal verandering in de stand aan te brengen, maar dit lukte niet. De beide defensies stonden goed opgesteld. Tot er vlak voor rust opnieuw werd gescoord. De meeste toeschouwers zaten al aan de koffie in de kantine, toen Bart Cazemier een prima dieptepass kreeg. Hij maakte de kans vervolgens af: 2-0.

Na rust probeerde Bedum wel om weer in de wedstrijd te komen. Maar ook nu stond de verdediging van Surhuisterveen steeds op de goede plek. De aanvallen van Bedum werden vakkundig onschadelijk gemaakt.

In de 65ste minuut was het de ‘man of the match’ Dennis de Jong die de bal bij cornervlag toch nog voor kreeg. Bij de tweede paal kopte Bart Cazemier binnen: 3-0. Nu was de wedstrijd gespeeld. Beide ploegen speelden rustig verder en er gebeurde niet zoveel meer.

Cazemier maakte in de slotminuut nog de vierde treffer, voordat Bedum in blessuretijd de verdiende eretreffer maakte: 4-1. Met de derde overwinning op rij, kijkt Surhuisterveen weer voorzichtig naar boven. Bovendien was het spel ook weer beter. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Komende zaterdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Donkerbroek is dan de tegenstander.