Korfbaloverzicht: Wêz Handich/DOW hervat competitie met verlies

Surhuisterveen - Wêz Handich/DOW is de hervatting van het veldseizoen teleurstellend begonnen.

De combinatieploeg uit Rottevalle en Eastermar verloor in eigen huis met 16-18 van Kios. Wêz Handich/DOW staat nu zesde in de eerste klasse A. Er spelen acht clubs in deze competitie.

In de tweede klasse A hervatte OKO/BIES de veldcompetitie wel met een overwinning. Op bezoek bij ZKC’19 werd het 20-22 voor de korfballers uit Opende. OKO/BIES is koploper in de tweede klasse, met een marge van drie punten op Rodenburg en ZKC.

KV It Fean/Boelenslaan boekte een nipte overwinning op bezoek bij DWA/Argo in de derde klasse A: 11-12. It Fean/Boelenslaan nestelde zich daardoor op de derde plaats in deze competitie.

Het gat met de nummers één en twee - Emmeloord en Elko/SSC is echter aanzienlijk. Beide ploegen hebben vijf punten voorsprong, waarbij Emmeloord ook nog eens een wedstrijd minder heeft gespeeld. KV Harkema speelt eveneens in de derde klasse B, maar heeft daarin vooralsnog een zwaar seizoen. Afgelopen weekeinde was Elko/SSC met 23-20 te sterk voor de Harkieten. KV Harkema blijft na de nederlaag hekkensluiter. De ploeg pakte uit acht duels twee punten en moet alle zeilen bijzetten om degradatie te voorkomen.