Echtpaar Kappe uit Surhuisterveen zestig jaar getrouwd

Surhuisterveen - Het echtpaar Bert Kappe en Frederiek Kappe-Berkhof uit Surhuisterveen viert vandaag - dinsdag 3 april - het zestigjarig huwelijksjubileum.

Namens de gemeente Achtkarspelen kwam burgemeester Gerben Gerbrandy in de middaguren langs om het echtpaar te feliciteren met het diamanten bruiloftsfeest. Voor Bert en Frederiek Kappe had de burgemeester een kopie van de originele trouwacte meegenomen.

Bert Kappe is geboren op 9 november 1934 in Zwolle en opgegroeid in Nijeveen. Frederiek Berkhof zag het levenslicht op 29 juli 1931 in Heino. De vonk sloeg over op de kweekschool in Meppel waar zij elkaar voor het eerst hebben ontmoet.

Op 3 april 1958 stapten Bert Kappe en Frederiek Berkhof in Steenwijk in het huwelijksbootje gestapt. Het echtpaar heeft vier kinderen, zeven kleinkinderen en één achterkleinkind.

It Fondemint

Bert en Frederiek Kappe zijn beiden na hun huwelijk werkzaam geweest als onderwijzer in Damwâld. Van 1968 tot 1991 was Bert Kappe hoofd van de toenmalige basisschool It Fondemint in Surhuisterveen. 

Gedurende veertig jaar heeft Bert Kappe diverse functies binnen de kerkenraad bekleed. Ook was hij leider van de Shalom Singers uit Surhuisterveen. Kappe houdt van zingen en geeft nu nog catechisatieles in Lauwershiem in Surhuisterveen. 

Frederiek Kappe-Berkhof is na de geboorte van de kinderen gestopt met werken als onderwijzeres. Naast de zorg voor de kinderen en het huishouden was zij bestuurslid vrouwenvereniging van de Nederlandse hervormde kerk.

Het echtpaar Kappe woont nog zelfstandig aan de Badlaan in Surhuisterveen. Beiden zijn gezond, vitaal en zelfredzaam.