Gerkesklooster-Stroobos neemt deel groenonderhoud gemeente over

Gerkesklooster-Stroobos - De Dorpsraad Gerkesklooster-Stroobos neemt samen met vier plaatselijke ondernemers het groenonderhoud over van de gemeente Achtkarspelen. 

De vijf betrokken partijen hebben hiervoor woensdag 4 april het contract ondertekend. Het contract heeft de duur van één jaar.

Achtkarspelen en de Dorpsraad Gerkesklooster-Stroobos waren in een eerder stadium al overeengekomen dat de raad het basisgroenonderhoud van de gemeente zou overnemen. Het gaat hierbij om maaien, plantsoenen schoffelen en het snoeien van heggen.

De dorpsraad streeft naar kwalitatief goed groenonderhoud dat op professioneel niveau wordt uitgevoerd. De raad heeft een contract afgesloten met vier lokale ondernemers op het gebied van groenonderhoud: Loonbedrijf Plantinga, Kloostertuin Hoveniers, De 4 Elementen en
Landscaping Design Pagenberg. 

Daarnaast wil de dorpsraad het komende jaar samen met de inwoners brainstormen hoe gezamenlijk meer kleur en fleur in de straten kan worden gerealiseerd. ,,Op deze manier zorgt het dorp gezamenlijk voor een betere leefbaarheid, welzijn en veiligheid van de inwoners van Gerkesklooster-Stroobos”, aldus de raad.