WSBF-turnsters presteren goed op halve finale NK

NIEUWEGEIN - De turnsters van gymnastiekvereniging WSBF uit Surhuisterveen mochten zich zaterdag 7 april in Nieuwegein laten zien op de landelijke halve finale NK. Plaatsing voor NK meerkamp én NK toestel stond op het spel. 

De turnsters van gymnastiekvereniging WSBF uit Surhuisterveen mochten zich zaterdag 7 april in Nieuwegein laten zien op de landelijke halve finale NK. Plaatsing voor NK meerkamp én NK toestel stond op het spel. 

De instappers N3 beten in de ochtenduren het spits af. Voor WSBF waren dat Kaylen Arends en Tess de Vries. De beide meisjes hebben een fantastische wedstrijd gedraaid en dit resulteerde in een gouden plak voor Kaylen Arends en een bronzen medaille voor Tess de Vries. 

Uiteraard hebben Kaylen Arends en Tess de Vries hiermee plaatsing voor NK meerkamp afgedwongen. Ook hebben beide turnsters zich elk voor maar liefst twee toestelfinales geplaatst. De Nederlandse Kampioenschappen zullen plaatsvinden op 9 en 10 juni in Almelo. 

Daarna mocht Xiao Mei Harms (pupil 1 N3) haar kunsten laten zien. Ondanks lichte zenuwen wist ze mooie oefeningen neer te zetten. Het niveau was zeer hoog en mede daardoor bezette ze in het eindklassement de negentiende plaats. Xiao Mei Harms is een ervaring rijker en dit neemt ze dan ook mee naar de volgende wedstrijden. 

Ook Hannah Westhof, Femke Pander en Jiska Batema (junior D) hadden zich voor deze pittige halve finale geplaatst. Hannah Westhof kon wegens een blessure niet deelnemen aan deze wedstrijd. 

Femke Pander en Jiska Batema hadden een turbulente wedstrijd met de nodige ups en downs. Sommige oefeningen verliepen nog niet helemaal naar wens, terwijl andere oefeningen probleemloos werden geturnd. 

Bij de prijsuitreiking bleek dat Femke Pander zich geplaatst heeft voor de NK toestel op het onderdeel sprong, een favoriet toestel van haar. Zij mag zondag 27 mei afreizen naar Waalwijk om daar een gooi te doen naar de titel Nederlands kampioene op het onderdeel sprong. 
De volgende turnwedstrijd staat alweer voor de deur. In het weekend van 21-22 april mogen de turnsters naar Nieuwehorne voor de tweede plaatsingswedstrijd FK.