Spavo 4 Kids een prachtig muzikaal spektakel

Surhuisterveen - Een afgeladen Flambou in Surhuisterveen en honderden zingende en muziek makende kinderen. Alle ingrediënten waren afgelopen weekend aanwezig voor een prachtige editie van Spavo 4 Kids in Surhuisterveen.

Een groot muziekkorps van meer dan tachtig blazers en slagwerkers uit de regio én verschillende kinderkoren van de groepen van de Feanster basisschool De Bernebrêge zorgden voor een prachtige avond.

Centraal stond het karakteristieke figuur Jan Hepkes Wouda, gespeeld door Jan Lammers. Jan Hepkes was eind negentiende en begin twintigste eeuw een bekende Feanster. Hij kon vooral goed sterke verhalen vertellen. Er is zelfs een standbeeld van hem. Dat is te vinden bij het voormalige Munt- en Penningkabinet aan de Jan Binneslaan in Surhuisterveen.

Jan Hepkes vertelde op Spavo 4 Kids zijn sterke verhalen aan presentator Jantine Wiersma. Zij leidde het publiek door het enerverende geheel. De kinderen speelden en zongen tussendoor prachtige liederen. Vaak waren dat bekende deuntjes, zoals ‘Fries om Utens’, ‘Simmermoarn’ en ‘De Wâldsang’. De goedgevulde zaal neuriede en zong geregeld enthousiast mee. 

Spavo 4 Kids is een initiatief van de Vereniging Spavo en brassband Blaast de Bazuin. Het evenement wordt georganiseerd door de brassband en door basisschool De Bernebrêge. Die samenwerking is al voor het tweede jaar op rij uiterst succesvol. ,,We kijken nu al uit naar volgend jaar”, zei medeorganisator Reinder Hamersma.