TVV Buitenpost slaat aanval van SKF 3 af

Buitenpost - Op weg naar handhaving in de landelijke derde divisie troffen de heren van TTV Buitenpost afgelopen weekeinde een gevaarlijke concurrent: SKF 3 uit Veenendaal. Het duel eindigde in een remise: 5-5.

De jonge ploeg van de Veenendalers liet eerder dit seizoen enkele dure punten liggen. Inmiddels is het talentvolle team (met zaterdag Erik Verzijl en Ricco Gerritsen), onder leiding van aanvoerder én topspeler Dicky de Jong (54ste van Nederland), aan een achtervolging begonnen.

 In het eigen Buitenpost hoopten Arnoud Hofman, André Folmer en de voldoende herstelde kopman Jaap van Tijum hun tegenstanders op afstand te kunnen houden.

Folmer startte messcherp en gaf Verzijl geen enkele kans. Zijn goede vorm nam hij mee naar het dubbelspel. Samen met Hofman, die tussendoor van Gerritsen won, pakte Folmer het altijd belangrijke dubbelpunt. 

Dicky de Jong, dit seizoen nog niet getest (hij verloor tot zaterdag geen wedstrijd, zelfs geen game), moest alle zeilen bijzetten om Hofman van zich af te schudden. Dat lukte pas aan het einde van de vijfde game (9-11). 

Met Folmer en van Tijum had ‘de oude rot in het vak’ duidelijk minder moeite. Van Tijum kwam ook in de problemen tegen Gerritsen, die brutaal een 0-2 voorsprong nam. De ervaren man aan Friese zijde wist de wedstrijd niettemin net op tijd te kantelen. Verzijl verloor eveneens van van Tijum, maar bleef gelukkig niet puntloos achter.

 Hofman wist namelijk, na zijn verloren ‘thriller’ tegen de Jong, niet meer de juiste scherpte te vinden en moest (wederom in vijven) terecht zijn hoofd buigen.

 Omdat Gerritsen voor Folmer te snel bleek, zochten beide teams uiteindelijk met een 5-5 gelijkspel de kleedkamer op.