Harkemase Boys na rust overklast door Scheveningen

Scheveningen - Na een vier wedstrijden op rij waar het verschil nooit meer dan een doelpunt was, verloor Harkemase Boys zaterdag met grote cijfers op bezoek bij Scheveningen. De ploeg in vorm was met 5-0 te sterk.

In de eerste helft was het verschil nog niet zo groot. Veel kansen waren er niet, maar voetballend waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Na een halfuur spelen kwam Scheveningen toch op voorsprong. Centrale verdediger Jari de Jong schoot een vrije trap over het muurtje in het doel.

Diezelfde De Jong zette kort voor rust ook de 2-0 op het scorebord. Hij was na een vrije trap voorin blijven hangen. Toen de bal opnieuw werd ingebracht, versloeg hij Renken in een luchtduel en kopte hij de bal met een boog achter Jansema.

Het spel uit de eerste helft bood nog wel wat hoop voor na rust. Die hoop bleek ijdel. Jansema voorkwam nog de 3-0 van Barry Rog en daarna kreeg Harkemase Boys nog wel kansjes via Hooiveld, Beimers en Mennega.

Maar na een uur spelen viel de beslissing. Na een mooie aanval was Rog de maker van de derde Scheveningse goal. In de slotfase sneed Scheveningen nog een paar keer als een warm mes door de boter door de Harkemase defensie. Tim Peters en invaller Marvin Nieuwlaat vergrootten de voorsprong.

Na de dikste nederlaag in lange tijd moeten de Harkiten zich oprichten en vooruitkijken naar zaterdag. Dan komt Spijkenisse op bezoek.