29ste Zomerdamtoernooi Friesland in aantocht

Surhuisterveen - Damclub Troch Tinken Sterk uit Surhuisterveen en damclub Heerenveen-Mildam organiseren in de komende maanden voor de 29ste keer het Open Zomerdamtoernooi Friesland.

Het is een uitstekende gelegenheid voor dammend Noord Nederland om na afloop van de clubcompetities ervaring op te doen voor het komend seizoen. Er wordt volgens het moyenne systeem gespeeld en het is de bedoeling is om drie groepen te maken die ongeveer even groot zijn. Het is dus afhankelijk van de totale deelname en uw rating in welke groep u terecht komt. Om in aanmerking te komen voor het groepskampioenschap dienen minimaal tien van de veertien wedstrijden te worden gespeeld. Na drie gespeelde ronden kan er niet meer worden aangemeld voor deelname.

Het speeltempo bedraagt veertig minuten en één minuut per zet en notatie is verplicht. Remise is niet toegestaan voor de veertigste zet. Aanvang van de wedstrijden is 20.00 uur. Op dat moment wordt de klok in werking gezet. Bericht van verhindering op de speeldag uiterlijk tot 12.00 uur (zie onderstaande gegevens Joop de Graaf).

Het toernooi voldoet aan de criteria om als ratingtoernooi te worden aangemerkt. Deze rating is geldig na 1 juli 2018. Bijdrage per deelnemer is €15,-  contant te voldoen aan de penningmeester op de eerste speelavond.. 

Speellocaties:
Cafe de Haven Surhuisterveen op maandag.
Hof van Schoterland Mildam op dinsdag.

Speeldata:
Surhuisterveen        Mildam
1 mei
7  mei                15 mei
22 mei     ( 21 mei pinkstermaandag)
28 mei                5 juni
11 juni                19 juni
25 juni                3 juli
9  juli                17 juli
23 juli
30 juli  (Slotavond)

Aanmelding voor het toernooi voor 30 april 2018 naar johannesdegraaf@kpnmail.nl of 06-22919013