DTS pakt na bliksemstart belangrijke punten tegen DIO

Surhuizum - De hoofdmacht van de Surhuizumer korfbalvereniging DTS heeft zaterdag goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De roodhemden versloegen op eigen sportpark Woudlust DIO met 12-6.

In een onderlinge strijd was het voor DTS en DIO beide zaak om punten te pakken om weg te blijven uit de onderste regionen. In de eerdere confrontatie wist DTS de punten te pakken na een gelijk opgaande wedstrijd.

Coach Jan Wagenaar van DTS hamerde er voor de wedstrijd op om scherp te beginnen, iets wat bij De Tûke Smiters de laatste wedstrijden vaak niet het geval was. De ploeg pakte dit goed op en overrompelde DIO dan ook in de eerste minuten. DTS pakte met sterk spel een riante 5-0 voorsprong.

In de periode voor rust vielen de doelpunten niet gemakkelijk, maar verdedigend stond DTS als een huis. De makkelijk scorende spelers bij DIO kregen van DTS geen kans om in de wedstrijd te komen. Zo stond er bij de rust een stand van 7-2 op het bord. 

De tweede helft werd er geen hoogstaand korfbal gespeeld, maar werd er vooral veel strijd geleverd. Doordat DTS met DIO mee bleef scoren was er voor DTS geen reden tot paniek. Dit leidde dan ook tot een belangrijke 12-6 overwinning. Hierdoor bevindt DTS zich weer buiten de degradatiezone.

Op zaterdag 21 april speelt DTS een uitwedstrijd tegen EKC 2000 in Emmen. De aanvang is 15.30 uur.