Schakers DTK sluiten seizoen goed af met tweede plaats

Drachten - Het eerste team van schaakclub De Twee Kastelen uit Buitenpost heeft het seizoen afgesloten met een forse 1,5-6,5 overwinning op het reeds gedegradeerde DSC Drachten. Hiermee steeg DTK in de laatste ronde van plaats drie naar twee. 

Het eerste team van schaakclub De Twee Kastelen uit Buitenpost heeft het seizoen afgesloten met een forse 1,5-6,5 overwinning op het reeds gedegradeerde DSC Drachten. Hiermee steeg DTK in de laatste ronde van plaats drie naar twee. 

Voorafgaand aan de ontmoeting met Drachten stond Emanuel Lasker 2 nog boven DTK, maar de Bildtkers verspeelden punten tegen Bakkeveen. DTK eindigt zo op een tweede plaats. Het kampioenschap ging naar Schaakwoude 2, dat in de laatste ronde alleen in theorie nog de eerste plaats kon mislopen.

De overwinning van DTK in Drachten kwam vrij regelmatig tot stand. Leffert Nicolai won al gauw een stuk waarna zijn tegenstander opgaf. Pieter Bronsema toverde met een fraai schijnoffer van zijn dame een winnende aanval op het bord. 

Bart Lemstra plukte een hoop zwakke pionnen van zijn tegenstander en won in het eindspel. Ook Sven Broersma won in het eindspel. Hij offerde een stuk en kreeg hier zo’n vier pionnen voor terug. Dit bleek voldoende voor de winst. 

Bij een 0-4 stand haalde Wiebe van der Velde met een remise de winst voor DTK binnen. Ook Melle Bosma speelde remise, alhoewel hij lang een pion voor had gestaan. Bosma kwam er in het toreneindspel echter niet doorheen. 

Jeroen Weggen speelde aan bord 1 ook remise. Zijn tegenstander gaf hem geen mogelijkheden en de stelling verzandde tot een pionneneindspel dat remise was. Ten slotte zette ook Derk Schuttel zijn stempel op de wedstrijd en bepaalde zo de eindstand op 1,5-6,5.