Flamingo’s delft onderspit in waar doelpuntenfestijn

Buitenpost - Het weekend rust in verband met de Korfballeague-finale heeft het vlaggenschip van de Buitenposter korfbalvereniging Flamingo’s geen goed gedaan.

In plaats van definitief af te rekenen met Thrianta als concurrent voor de titel leed Flamingo’s zaterdag een zware nederlaag.  Na een waar doelpuntenfestijn stond de teller op 23-31 in het voordeel van de bezoekers uit Hoogeveen.

Flamingo’s ging prima van start. Met overtuiging spelend en goed schietend kwam een voorsprong van 6-3 tot stand. Daarna kwam de klad in het spel van de thuisclub. Bij de rust stonden de gasten uit Drenthe al vier punten voor. 

In het tweede bedrijf slaagde Flamingo’s er niet in het tij te keren. Verdedigend hadden de geelhemden geen antwoord op vooral de snelle en met scherp schietende dames van Thrianta. Het gevolg was dat het vertrouwen bij de gasten tot grote hoogte steeg waardoor heel veel lukte, terwijl Flamingo’s wegzakte en tegen zichzelf vocht. 

Door het verlies blijft het ongemeen spannend in de derde klasse C. Flamingo’s staat één punt achter de koplopers Thrianta en EKC 2000.