Rottevalster jongedame in finale verkiezing Miss Beauty Noord-Holland

Rottevalle - Nynke Hoekstra is 22 jaar en geboren en getogen in Rottevalle. Zij woont sinds drie jaar in Amsterdam en is finalist van Miss Beauty of Noord-Holland.

Voor haar studie Human Resource Management aan de Hogeschool van Amsterdam trok Nynke Hoekstra naar de hoofdstad van Nederland. Tevens werkt ze parttime in de Bijenkorf in hartje Amsterdam en daarnaast doet ze vrijwilligerswerk voor het Ouderenfonds. 

Om finalist van Miss beauty of Noord-Holland te worden moest Nynke Hoekstra drie voorrondes doorkomen. ,,De eerste ronde was een voorstelronde waarbij je wat over jezelf mocht vertellen”, zo blikt de bezig bij terug. ,,Vervolgens werd mij gevraagd waarom ik meedoe aan de ‘Miss beauty of Noord-Holland verkiezing?’”

De aanleiding voor de deelname was een niet-alledaagse. ,,Afgelopen Halloween was ik verkleed als vermoorde miss en hiervan had ik een foto op mijn Instagram-account geplaatst”, zo vertelt Nynke Hoekstra. ,,Niet veel later werd ik door de winnares van vorig jaar - Marit Beets - gevraagd om mee te doen aan de MBNH-verkiezing. Het is heel erg grappig hoe het is gelopen. De jury vond dat ook een leuk en grappig verhaal”. 

De tweede ronde was een bikinironde waarbij een aantal keren voor de jury moest worden geposeerd. ,,Blijkbaar viel dat ook in de smaak. De laatste ronde bestond uit een Engelse-vragenronde. Ik heb een aantal jaar geleden een tijdje in Londen gewoond en het Engels spreken gaat mij gelukkig prima af.”

Aan Nynke Hoekstra werd de vraag gesteld waar zij zichzelf over vijftien jaar ziet. Haar reactie in het Engels luidde: ,,Ik zie mijzelf gelukkig getrouwd met drie prachtige kinderen, wonend in een warm land, bijvoorbeeld Dubai. Maar… misschien ga ik ook wel terug naar Friesland. Daar ligt mijn hart.”
Uiteindelijk werd Nynke Hoekstra beloond met een finaleticket. Op 6 mei mag zij in Purmerend tegen tien andere prachtige meiden strijden om de titel Miss Beauty of Noord-Holland.

In het kader van deze verkiezing zet Nynke Hoekstra zich deze weken ook in voor de LINDA.foundation. ,,Helaas zijn er steeds meer gezinnen in Nederland die een beroep moeten doen op de schuldsanering”, weet de oud-Rottevalster. De LINDA.foundation stelt zich ten doel cadeaukaarten te geven aan gezinnen met kinderen die zich in een financieel benarde positie bevinden” Donaties zijn welkom. Voor mee info, kijk op www.actievoorlindafoundation.nl

Ondanks het feit dat Nynke Hoekstra uitkomt voor Noord-Holland, vindt zij dat ze met haar Rottevalster roots toch eigenlijk ook een beetje Friesland vertegenwoordigd in de finale op 6 mei. Stemmen op Nynke Hoekstra kan door de tekst ‘Poll Noordholland Nynke’ te sms-en naar: 3010.