Koningsdag met markt in Doezum

Doezum - De Koningsdag in Doezum wordt begonnen met een natuurwandeling. Inschrijven kan tussen 9.00 en 9.30 uur op Woelig Water aan de Krijthestraat.

Het is een wandeling van ongeveer 10 km door de mooie natuur rond Doezum met een koffiestop onderweg.  Daarna start om 11.00 uur op Woelig Water, het speelterrein aan de Krijthestraat, de Koningsmarkt met allerlei activiteiten en demonstraties.

De kinderen kunnen onder andere op het springkussen, een ritje op een pony maken en geschminkt worden. Er is zelfs een heuse ijscokar waar je een lekker ijsje kunt kopen. Er is ook een rommelmarkt waar de kinderen hun spulletjes kunnen verkopen. Voor de ouderen wordt eveneens een rommelmarkt georganiseerd. Daarnaast is er een waren- en hobbymarkt waar van alles te koop is, zoals miniaturen, schilderijen, sieraden, bloemen en nog veel meer. Op deze markt kun je ook je zelf of je huisdier laten schilderen voor maar €10,-. Verder zijn er een paar demonstraties, vooral voor de mannen is dit heel leuk. En wie wordt sjoelkampioen van Doezum? Er wordt gestreden in twee leeftijdscategorieën en er zijn leuke prijzen te verdienen.

De initiatiefnemers hopen dat alles buiten gehouden kan worden. Mochten de vooruitzichten wel heel slecht zijn, dan gaat alles 'onderdak' in Het Anker. Deelname is gratis. Iedereen is welkom om zijn spulletjes te gaan verkopen.
Inlichtingen bij Henny van der Heide, telefoon 0594-659810.