It Fean/Boelenslaan in slecht duel onderuit tegen Lintjo

Surhuisterveen - Het vlaggenschip van de korfbalcombinatie It Fean/Boelenslaan heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Lintjo verloren. De bezoekers uit Oldeberkoop zegevierden met 5-10.

De wedstrijd begon aan beide kanten met een strafworp. De 1-1 stond tien minuten lang roerloos op het scorebord, voordat Lintjo de 1-2 wist te scoren. Remco Zijlstra maakte er snel weer een gelijke stand van. 

Het publiek moest vervolgens wederom tien minuten wachten voordat er twee goals kwamen. Eerst troffen de gasten doel, waarna Hilliena Zandstra nog één maal de gelijkmaker kon maken. Het laatste kwartier van de eerste helft scoorde Lintjo nog drie maal, waardoor er gepauzeerd werd met een score van 3-6.

In de pauze werd er door coach Lammert van der Veen van It Fean/Boelenslaan gehamerd op het eigen aanvallende spel. Er moest consequenter gespeeld worden, zo stelde Van der Veen. Door de vele lengte in de ploeg van de tegenstander moest de korf goed verzorgd worden voordat er tot een schot gekomen kon worden.

De eerste vijf minuten na rust maakte Lintjo twee goals en It Fean/Boelenslaan één treffer, waardoor er een tussenstand van 4-8 op het scorebord kwam. Deze bleef een kwartier lang staan. De kansen werden aan beide kanten niet benut. In het laatste deel van de wedstrijd trof It Fean/Boelenslaan nog een keer doel en de gasten scoorden nog twee keer, waardoor er een eindstand van 5-10 op het formulier kwam te staan.

Beide ploegen hadden een slechte wedstrijd gespeeld, maar Lintjo ging met de punten naar huis. Deze zijn erg belangrijk voor de Berkopers; ze komen namelijk in de stand van de derde klasse B boven Harkema. It Fean/Boelenslaan blijft op de vierde plek staan met negen punten.

Volgende week gaat Lintjo op bezoek bij haar grootste concurrent Harkema. De Expert-formatie ontvangt Emmeloord op sportpark Loanehiem in Boelenslaan. De aanvang van dit duel is 16.00 uur.

In de afgelopen week speelde It Fean/Boelenslaan ook nog een bekerwedstrijd. In Surhuisterveen was DWA/Argo uit Winsum (Gr) de tegenstander. Na een 9-9 ruststand wonnen de gasten uiteindelijk met 15-18. In het duel speelde It Fean/Boelenslaan met veel (jonge) invallers.