SC Kootstertille overtuigt niet maar wint wel weer

Kootstertille - De fraaie weersomstandigheden oogden beter dan het vertoonde spel. Desondanks leverde het matige potje van SC Kootstertille tegen SSS ’68 uit Marsum zaterdag de achtste overwinning op rij op: 3-1.

Het in zeer korte tijd fors aantal af te werken wedstrijden begint SC Kootstertille enigszins op te breken. Maar het doel om nacompetitie te halen komt wel steeds dichterbij.

Het scorebord gaf pas 35 seconden aan toen SC Kootstertille de score ook al had geopend. Tom van der Veen vond vanaf de aftrap Jouke Waaksma Bzn en de Tilster topscorer bracht de thuisclub met een fraaie treffer op een wel zeer snelle 1-0 voorsprong. 

Het publiek verwachtte na deze pikstart een monsterscore maar die zou er ondanks de juiste ingrediënten helaas voor de thuisclub niet inzetten. Sterker nog, een kwartier later had SSS ’68 de stand in evenwicht gebracht. Miscommunicatie tussen Heine Hiemstra en doelman Albert Jan Merkus gaf Sam Vijsma gelegenheid te profiteren en de bal in het lege doel te schuiven: 1-1.

Het vertoonde bleef in deze fase best aardig. Vier minuten na de gelijkmaker had SC Kootstertille opnieuw een voorsprong genomen. Op de plotselinge uithaal van Tom van der Veen had doelman Gideon Santing geen enkel verweer behalve de bal uit het net te halen.

Daarna probeerde de thuisclub het wel om de score verder uit te bouwen, maar het doorgaans sprankelende spel vertoonde deze middag ernstige haperingen. Doelpogingen van Gerbrand Waaksma, via de doelman hoekschop, en Aize Storm, een volley op de vuisten van de sluitpost, leverden vooreerst niets op. Op slag van rust werd nog een directe vrije schop van Gerbrand Waaksma door stand-in doelman Santing tot hoekschop verwerkt. 

Toen SC Kootstertille vijf minuten na de rust de voorsprong toch naar 3-1 had uitgebreid -Tom van der Veen rondde na de steekpass van Douwe Hoekstra beheerst af - leek een ruime overwinning er toch nog in te zitten. Maar de Tilsters kregen de voetbalmotor niet helemaal meer aan de praat. 

Halverwege de tweede helft leek de 4-1 in de maak, maar Heine Hiemstra kopte na de fraaie pass van Douwe Kloostra de bal weliswaar over de uitgelopen doelman, maar mikte ook net naast de verkeerde kant van de paal. SC Kootstertille wist het juiste spoor maar niet te vinden en ook mede dankzij de povere tegenstand van SSS ’68 bleef het resterende deel van de wedstrijd moeilijk verteerbaar. 

De weer enigszins opgeleefde Tom van der Veen probeerde tien minuten voor afloop nog wel om aan zijn hattrick te komen maar diens inzet leverde ten koste van een hoekschop geen vierde treffer meer op. Beide partijen geloofden het onder de warme omstandigheden verder wel en konden, na het eindsignaal van de uitstekend leidende arbiter D.H. de Jong, allebei prima leven met de uiteindelijke 3-1 eindstand.