Podiumplaatsen voor turnsters WSBF in Nieuwehorne

Surhuisterveen - De tweede plaatsingswedstrijden voor de Friese kampioenschappen stonden dit weekeinde op het programma. 

Ook waren er tickets voor de Friese toestelfinales te halen voor de turnsters in de keuze-oefenstof. Gymnastiekvereniging WSBF was succesvol in Nieuwehorne en behaalde diverse podiumplaatsen.

Xiao Mei Harms (pupil 1 N3) mocht zaterdagochtend het spits afbijten voor WSBF. Ze was goed geconcentreerd en liet mooie oefeningen zien. Dit resulteerde in een prachtige gouden medaille voor Xiao Mei Harms.

De volgende ronde mochten Hannah Westhof, Femke Pander en Jiska Batema (junior D) hun kunsten vertonen. Jiska Batema scoorde het hoogste cijfer op balk en Hannah Westhof turnde een goede, stabiele wedstrijd. Femke Pander liet op alle toestellen een keurige oefening zien en dit resulteerde in een mooie tweede plaats voor Femke. Hannah Westhof bezette de zevende plaats en Jiska Batema werd achtste. 

In de laatste wedstrijdronde van de zaterdag mocht Elina Sipma (senior C) haar wedstrijd starten. Ze turnde mooie oefeningen met zelfs de hoogste score op sprong en balk. Uiteindelijk bezette Eline Sipma de zesde plaats. 

Op zondagochtend verschenen Tess de Vries en Kaylen Arends ten tonele.  De start op de rekstok was zeer goed, maar helaas moesten ze op balk een aantal vallen incasseren. Dit maakten ze weer ruimschoots goed op vloer en sprong. Tess de Vries mocht op de hoogste trede van het podium gaan staan en Kaylen Arends werd knap tweede. 

De tweede zondagronde was weggelegd voor Yara de Jong (senior F). Ze begon heel sterk op de vloer en haalde hiervoor meteen ook een ticket voor de toestelfinale. Op sprong en brug verliepen de oefeningen iets minder soepel, maar op de evenwichtsbalk wist Yara de Jong een keurige, stabiele oefening neer te zetten. In het eindklassement werd Yara de Jong elfde. 

Nu de tweede plaatsingswedstrijden achter de rug zijn, is het nog even afwachten op de definitieve doorstroming voor de Friese Kampioenschappen. Deze zullen worden gehouden op 30 juni in Joure. De Friese toestelfinales zijn op 16 juni in Drachten.