Offday Surhuisterveen resulteert in pak slaag tegen Bakkeveen

Surhuisterveen - Surhuisterveen heeft zondag de thuiswedstrijd tegen Bakkeveen verloren. In het doelpuntrijke duel trokken de gasten met 2-6 aan het langste eind.

De wedstrijd Surhuisterveen-Bakkeveen was voor het verloop van de competitie van groot belang. Bakkeveen had bij het begin van het duel drie punten meer dan Surhuisterveen, maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Bij een Feanster overwinning zouden de ploegen op gelijke hoogte komen, maar helaas voor de oranjehemden niets was minder waar. 

Surhuisterveen kon niet goed omgaan met de hoge temperaturen. De mannen van trainer Gerben Huitema legden een wel zeer matige partij op de mat. Bakkeveen daarentegen was messcherp en stond bij de rust met 0-2 voor. Na een aantal zwakke verdedigende momenten  - dit kwam heus niet alleen voor rekening van de achterhoede - was het plotseling 0-4.

Na de rode kaart voor Wierd Hamstra, al in de eerste helft ingevallen voor de met een blessure (paardenkus genaamd) naar de kant gehaalde Sjoerd Veenstra kwam Surhuisterveen door Marco de Jong en Dennis de Jong (geen familie) zelfs nog op 2-4. Er begon enige hoop te gloren in de ogen van menig supporter met een Surhuisterveen-hart. 

Het moet nog wel even gezegd worden dat zelfs de toeschouwers last hadden van de hitte. Langs het veld was het verbazingwekkend rustig in een wedstrijd tussen deze beide tegenstanders. Normaal is er heel wat meer kabaal en commentaar.

Met twee razendsnelle uitbraken bracht Bakkeveen de eindstand van 2-6 op het scorebord. Een flink pak slaag voor de Feanster equipe. Volgende week speelt Surhuisterveen het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Stânfries. De tussenstand bij deze wedstrijd is 0-0 en er moet nog één helft gespeeld worden.