Gesponsord door SpareSpace I Hoe vind ik een betaalbaar winkelpand als startende ondernemer?

Surhuisterveen - Winkelleegstand is een bekend probleem in de winkelstraten in Friesland. Veel startende ondernemers willen graag een winkelpand huren, maar kunnen de hoge huur niet betalen. SpareSpace bemiddelt tussen startende ondernemers en pandeigenaren en zorgt ervoor dat beide partijen baat hebben bij de samenwerking. In Surhuisterveen hielp SpareSpace onderneemster Aukje aan een winkelruimte op De Kolk 8. Afgelopen november startte zij met haar winkel ‘FAVORITES’, waarbij ze webwinkels een fysiek verkooppunt in haar winkel biedt. 

Winkelleegstand is een bekend probleem in de winkelstraten in Friesland. Veel startende ondernemers willen graag een winkelpand huren, maar kunnen de hoge huur niet betalen. SpareSpace bemiddelt tussen startende ondernemers en pandeigenaren en zorgt ervoor dat beide partijen baat hebben bij de samenwerking. In Surhuisterveen hielp SpareSpace onderneemster Aukje aan een winkelruimte op De Kolk 8. Afgelopen november startte zij met haar winkel ‘FAVORITES’, waarbij ze webwinkels een fysiek verkooppunt in haar winkel biedt. 

SpareSpace biedt startende ondernemers de mogelijkheid samen met een collega-ondernemer een eigen winkel te beginnen. Het pand in Surhuisterveen bevindt zich in het centrum en doordat SpareSpace samenwerkt met verschillende partijen, betaalt de ondernemer voor een bepaalde periode een lagere huur dan gebruikelijk is. Het doel is, samen met SpareSpace, een gezond bedrijf op te bouwen waarmee de ondernemer binnen een jaar zelf de volledige huurprijs van het pand kan betalen. 

Inloopmiddag op locatie 

Op 28 april a.s. organiseert SpareSpace een inloopmiddag op De Kolk 8 in Surhuisterveen. Als je nieuwsgierig bent naar wat SpareSpace precies doet, dan nodigen we je van harte uit om langs te komen tijdens deze bijzondere middag. Het grote voordeel van gezamenlijk ondernemen is het samen groeien in het ondernemerschap en het leren van elkaars fouten én successen. Met name verborgen ondernemers, die vanaf de zolderkamer of vanuit de garage werken, zijn een belangrijke doelgroep voor SpareSpace. In de meeste gevallen worden ondernemers gestimuleerd om vooral te beginnen, ondernemen staat of valt immers bij het zetten van de eerste stappen. 

Ondernemen naast een uitkering 

We zien grote waarde in het uitvoeren van een globaal idee, waarbij je kan ervaren hoe het is om ondernemer te zijn en kan testen of er een markt is voor jouw product zonder dat je meteen een groot financieel risico loopt. 

Dit geldt zeker voor mensen een uitkering. Ook zij behoren tot de doelgroep van SpareSpace. Samen met de vereniging Handel en Industrie Surhuisterveen, Gemeente Achtkarspelen en Rabobank Surhuisterveen werken we eraan om deze groep te stimuleren om van de bank te komen en zichzelf te ontwikkelen tot ondernemer in Surhuisterveen. 

Al in 22 panden leegstaande panden behaalde SpareSpace ondernemend succes. Dus, ben of ken jij een (startende) ondernemer? Heb jij een eigen onderneming in een mooi pand als droom? Neem dan, geheel vrijblijvend, contact op met SpareSpace. Samen ga je kijken naar de mogelijkheden die bij jou passen. En binnen de kortste keren maakt jouw onderneming een vliegende start.

SpareSpace-inloopmiddag 
Locatie: De Kolk 8, Surhuisterveen
Tijd: 13.00 – 17.00 uur
Datum: 28 april 2018