Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel bieden werkzoekenden extra ondersteuning

Buitenpost - Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel reiken werkzoekenden de helpende hand. De buurgemeenten zijn gestart met het bieden van extra ondersteuning aan inwoners die werk zoeken en een uitkering ontvangen anders dan een bijstandsuitkering. 

Het gaat hierbij om vrijwillige en vrijblijvende ondersteuning gericht op het vinden van een baan. Er zijn momenteel kansen op de arbeidsmarkt, aldus Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. ,,Deze kansen blijven onbenut omdat werkzoekenden meestal alleen binnen hun eigen werkgebied zoeken. Door extra ondersteuning kunnen de mogelijkheden die het UWV biedt gecombineerd worden met de opties die de gemeenten hebben.”

Naast de regionale arbeidsmarktkennis en werkgelegenheidsprojecten hebben Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel de mogelijkheid om werkzoekenden extra te ondersteunen naast de dienstverlening van het UWV. ,,Of er na afloop van de (WW-)uitkering wel of geen recht is op een gemeentelijke uitkering, is niet van belang. Het gaat er om problemen te voorkomen en inwoners een toekomstperspectief te bieden”, aldus de gemeenten.

Vragen

Heeft u of heb jij vragen of is ondersteuning bij het zoeken naar werk gewenst? En is hierover nog geen contact met de gemeente geweest? Dan kunt u of kun jij contact opnemen met Johan Steenbeek via het algemene telefoonnummer 14 0511 of via het emailadres j.steenbeek@achtkarspelen.nl