Wethouders geven startsein voor Jeugdfonds Cultuur Grootegast

Opende - De Grootegaster wethouders Elly Pastoor en Mark de Haan geven komende donderdag - 26 april - het startsein voor het Jeugdfonds Cultuur Grootegast. 

Op die datum vindt om 16.30 uur in het BaronTheater te Opende de officiële start plaats, waaraan onder anderen leerlingen van obs Het Kompas, cbs De Klister en Stichting Muziekonderwijs Grootegast een bijdrage leveren. 

Het Jeugdfonds Cultuur wil ervoor zorgen dat ieder kind de mogelijkheid heeft om muziek-, theater-, dans - of tekenles te volgen. Het Jeugdfonds Cultuur Grootegast maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren van vier tot achttien jaar uit gezinnen met een smalle beurs op bijvoorbeeld muziek-, theater- of dansles kunnen. Ouders met een inkomen tot 120 procent van het minimuminkomen kunnen terecht bij het fonds. Op www.jeugdcultuurfonds.nl is te lezen hoe een aanvraag in zijn werk gaat.

Subsidie gemeente

De gemeente Grootegast stort in 2018 een bijdrage van € 5000 in het Jeugdfonds Cultuur. Naast het Jeugdfonds Cultuur zijn onder andere het Jeugdfonds Sport en Stichting Leergeld al actief in de gemeente Grootegast. Deze partijen zetten zich samen met anderen in om ervoor te zorgen dat alle kinderen in de gemeente Grootegast mee kunnen doen.

Rabobank

De Rabobank Foundation ondersteunt het Jeugdfonds Cultuur en draagt voor de start van het Jeugdfonds Cultuur in Grootegast €1500 bij. Zo geeft de Rabobank Foundation gestalte aan haar eigen ‘opdracht’: kansarme mensen in groepsverband toegang bieden tot kansrijke netwerken. Door deel te nemen aan bijvoorbeeld muziek- , theater-, teken- of dansles krijgen kinderen en jongeren nieuwe en positieve ervaringen en groeit het zelfvertrouwen. 

Gezamenlijke inzet

Door de gezamenlijke inzet van het Jeugdfonds Cultuur, de gemeente Grootegast en de Rabobank Foundation kunnen het komende jaar kinderen uit de gemeente Grootegast deelnemen aan kunstzinnige en culturele lessen en activiteiten.