Voorlaatste ronde voert spanning op naar hoogtepunt bij TTS

Surhuisterveen - In de B-groep van damvereniging TTS uit Surhuisterveen liet Willem Hofstede Symen Atsma de hakken zien.

Hij plaatste zich daarmee op een gedeelde eerste plaats die recht geeft op promotie. Tjidsger Veenstra die een partij minder heeft gespeeld zal volgende week in de laatste ronde van de onderlinge minimaal remise dienen te behalen tegen Atsma om promotie te bewerkstelligen. De ranglijst ziet er als volgt uit: 1. Tjidsger Veenstra 23-52, 2. Willem Hofstede 24-52, 3. Bareld Bekkema 24-49, 4. Jan Kunnen 24-49.

In de A groep kwam Rein van der Wal in een mini simultaan gelijktijdig uit tegen Ate Oosterhof en Joop de Graaf. Joop behaalde hieruit het grootste voordeel door eerst met een combi een schijf te winnen en uiteindelijk de partijwinst op te eisen. De rode lantaarn werd overgedaan aan Ate die toch verdienstelijk een remise behaalde.

Zomerdamtoernooi

Vanaf 1 mei kan er wekelijks gedamd worden in het zomerdamtoernooi dat door TTS wordt georganiseerd in samenwerking met damclub Heerenveen. De ene week in Surhuisterveen en de andere week in Mildam. Op de Facebookpagina en website van de club zijn de speeldata weergegeven. Dammers die hieraan willen meedoen kunnen zich t/m 30 april nog opgeven via  johannesdegraaf@kpnmail.nl of 0622919013.