Zeer geslaagd eerste Grutte Pier Taekwon-do toernooi

Surhuisterveen - Taekwon-do vereniging Art of Defence heeft zaterdag voor de eerste keer het Grutte Pier all styles Taekwon-do toernooi gehouden. 

Plaats van handeling was de Surventohal in Surhuisterveen. Met een deelnemersveld van ongeveer tachtig vechtkunstbeoefenaars uit alle streken van het land - Groningen, Houten, Roden en Stadskanaal - beloofde het een mooi en sportief toernooi te worden.

Om 9.00 uur werd het toernooi geopend en werden de deelnemers getoond aan het publiek dat in groten getale was komen opdagen. Na het begroeten van de scheidsrechters en coaches kon er begonnen worden aan het eerste onderdeel Tuls. Tuls zijn vastgelegde schijngevechten tegen een of meerdere denkbeeldige tegenstanders, die worden beoordeeld door een jury.

Na de Tuls was het tijd voor sparren. Tijdens het sparren wordt door de deelnemers in verschillende klassen onderling de strijd aangegaan. Er werd in totaal in achttien poules gestreden om de eerste plaats.

Rond 15.30 uur was de laatste poule afgerond en konden de deelnemers weer huiswaarts keren. Al met al ziet Art of Defence terug op een zeer geslaagd toernooi. De vereniging gaat er vanuit om volgend jaar een vervolg te geven aan het Grutte Pier Toernooi. 

Art of Defence wil de vele vrijwilligers en scheidsrechters die geholpen hebben om het toernooi mogelijk te maken hartelijk danken voor hun inzet. Daarnaast wil de vereniging de ouders en andere belangstellende bedanken voor hun komst en geduld.