Geslaagde fancy fair en sponsorloop VO Surhuisterveen voor Alpe d’HuZes

Surhuisterveen - Begin juni gaan twee docenten en twee leerlingen van VO Surhuisterveen de Alpe d’Huez beklimmen. Dat doen zij in het kader van de KWF- kankerbestrijdingsactie Alpe d’HuZes.

Deze actie wordt gevoerd om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het onderzoek naar mogelijkheden tot de genezing van kanker. Dit doen zij samen met andere collega’s en leerlingen van openbare scholengemeenschap Singelland, Team Singelland Alpe d’HuZes.

Op woensdag 18 april hebben leerlingen van VO Surhuisterveen een fancy fair georganiseerd  ten bate van KWF. Er stond een springkussen, er waren pony’s, je kon raden hoeveel snoepjes er in een pot zaten, ijs- en koekverkoop, een rommelmarkt en nog veel meer.

Van 14.30 tot 18.30 uur was het een drukte van belang op het schoolplein aan de Langelaan in Surhuisterveen. Dankzij het bedrijfsleven uit en rondom Surhuisterveen kon er ook een verloting plaatsvinden. In totaal zijn er meer dan 150 prijzen verloot, die ter beschikking werden gesteld dankzij alle sponsoren. 

,,Het was geweldig om te merken hoeveel bedrijven VO Surhuisterveen en het goede doel een warm hart toe dragen. Het zijn te veel bedrijven om op te noemen, maar zonder deze gulle gevers was de middag niet zo’n succes geworden”, aldus teamleider Wim van Brummen. ,,Ook de inzet van de leerlingen was geweldig. Dankzij hen was het een gezellige middag. De totale opbrengst van de Fancy fair was meer dan 1800 euro. 

Sponsorloop

De opbrengst van de sponsorloop die vooraf ging aan de fancy fair bracht ruim 6000 euro op. Ook dit geld komt geheel ten goede aan KWF kankerbestrijding.