Regionale tuigpaardconcoursen slaan handen ineen

Grootegast - Elk jaar opnieuw volgen in een kort tijdsbestek van één of twee weken de concours hippique van Marum (CH Westerkwartier), Grootegast en Roden elkaar op. En dat alles op en rondom Hemelvaartsdag.

Om deze tak van de paardensport extra te promoten heeft men de handen ineen geslagen door een nieuwe competitie in het leven te roepen: de Slag om Hemelvaart!

Op 6 mei aanstaande is in Opende het 2-daagse CH Westerkwartier, op 10 mei, Hemelvaartsdag zelf, is het aangespannen concours van Grootegast. Het onder de Vereniging voor Volksvermaken georganiseerde CH Roden duurt drie dagen, te beginnen op 10 mei en eindigt de zondag erna op 13 mei. Een rijke historie met het imponerende tuigpaard is de verbindende factor tussen de drie evenementen.

Het wordt een jaarlijks terugkerende competitie met voor elk jaar ook een andere doelgroep; de kleine limietklasse, de damesklasse of tweespanrubriek. De paarden uit de grote limietklasse gaan als eerste strijden om de nieuwe bokaal.

De finale zal op zondagmiddag 13 mei plaatsvinden in Roden en daarmee heeft elk van de drie concoursen een hoogtepunt op het programma staan. Het Westerkwartier heeft in Opende de openingswedstrijd voor de nieuwelingen, Grootegast de eerste officiële competitiewedstrijd en Roden genoemde finale van de Slag om Hemelvaart.