It Fean/Boelenslaan biedt koploper Emmeloord een helft goed partij

Boelenslaan - De hoofdmacht van de korfbalcombinatie It Fean/Boelenslaan heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Emmeloord verloren. De lijstaanvoerder uit de Noordoostpolder zegevierde in Boelenslaan met 13-23.

Na de slechte wedstrijd van een week eerder had It Fean/Boelenslaan één doel voor ogen: als team een betere wedstrijd neerzetten, ondanks het feit dat er tegen koploper Emmeloord moest worden aangetreden.

Dit lukte in de eerste helft goed. Maar in de tweede helft werd al snel duidelijk waarom Emmeloord de koppositie inneemt in de derde klasse B.

It Fean/Boelenslaan begon scherp aan de wedstrijd. Binnen een paar minuten stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord. De Expert-formatie kon deze voorsprong niet in stand houden. Toch was It Fean/Boelenslaan de ploeg die elke keer als eerste een doelpunt maakte, waarop Emmeloord weer een antwoord had. 

Na een kwartier spelen veranderde dit. Even leek Emmeloord uit te lopen met de stand van 8-12. Maar net voor rust vond Jan Boomsma via afstand de korf en rondden zowel Lubbert-Jan Dijk als Merle de Wind een mooie inloopbal af. Zo werd er gerust met 11-12. 

Coach Lammert van der Veen van It Fean/Boelenslaan was tevreden hoe het ging en gaf vooral aan dat de ploeg zo door moest gaan. Helaas kon It Fean/Boelenslaan aan de goede eerste helft geen vervolg geven. Emmeloord wist vaak de korf te vinden zonder goede bezetting op de rebound. It Fean/Boelenslaan had meer pech in onder andere de afronding. 

Er werd nog gewisseld aan de kant van It Fean/Boelenslaan, maar Emmeloord liet zien waarom zij de koppositie inneemt. Met maar liefst negen doelpunten op een rij wisten de bezoekers uit te lopen naar een stand van 12-22.

Aan beide kanten werd er in de slotfase nog een keer gescoord. Zo werd de wedstrijd afgefloten met een stand van 13-23. 

Over twee weken krijgt de selectie van It Fean/Boelenslaan de selectie van Invicta/Frigro op bezoek op Loanehiem in Boelenslaan. Het duel van het eerste team begint om 16.00 uur.