Surhuisterveen pakt in restant de punten van Stânfries

Surhuisterveen - Surhuisterveen heeft zondag het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Stânfries omgezet in een overwinning. Bart Bosgra werd de matchwinner.

Het gestaakte duel van begin oktober werd op een druilerig sportpark ’t Ketting in Surhuisterveen uitgespeeld. Vier minuten in de eerste helft moesten nog worden gespeeld. Hierin gebeurde niets. 

Direct werd er gewisseld van helft. Er kon meteen worden doorgespeeld. Het spel ging op en neer, waarbij Surhuisterveen de bovenliggende partij was. Dit resulteerde wel in enige kansen, maar nog geen doelpunten. 

In de 75ste minuut werd Tinus van Houten vervangen door Dennis de Jong. Hierdoor werden de aanvallen van Surhuisterveen steeds dreigender. In de 85ste minuut belandde een corner hoog bij de tweede paal. De bal werd teruggekopt door Bart Cazemier en voor de goal stond Bart Bosgra die het speeltuig binnenknikte: 1-0. 

Hierna probeerde Stânfries de gelijkmaker te forceren, maar de verdediging van Surhuisterveen stond goed en geconcentreerd te spelen. De overwinning voor de thuisclub kwam niet meer in gevaar. Komende zondag heeft Surhuisterveen weer een thuiswedstrijd. Dan is Haulerwijk de tegenstander.