Bicycle Showband Crescendo naar taptoe op Rode Plein in Moskou

Opende - Bicycle Showband Crescendo uit Opende gaat over een kleine vier maanden naar Moskou om er talrijke keren op te treden.

De Opender muzikanten reizen van 22 augustus tot en met 3 september af naar de Russische hoofdstad om deel te nemen aan het International Military Tattoo Spasskaya Tower Festival. Deze jaarlijks terugkerende taptoe vindt steevast plaats op het bekende Rode Plein in de hoofdstad van Rusland. In totaal zullen we op dit plein maar liefst elf shows geven met het iconische Kremlin als decor, aldus Crescendo.

Het Rode Plein bestaat vooral uit zogeheten ‘kinderkopjes’, dit betekent dat de ondergrond hobbelig is. In eerste instantie vroeg de organisatie zich ook af of dit een probleem zou vormen. ,,We kregen zelfs een foto toegestuurd over hoe de kinderkopjes erbij liggen. Gelukkig zijn we qua ondergronden wel wat gewend en kon ook dit mogelijke obstakel worden weggenomen”, aldus Crescendo.

Naast Crescendo zullen er ook - veelal militaire - korpsen meedoen uit onder andere Groot-Brittannië, Monaco, Sri Lanka en natuurlijk Rusland. Dat ze in Moskou enthousiast zijn over de komst van Crescendo blijkt al uit de krantenkoppen die opgestuurd zijn naar Opende. Een van de krantenkoppen uit de Rossiyskaya Gazeta luidt als volgt: ‘De Nederlandse muzikanten zullen rocken op het Rode plein op klompen en op de fiets’.

Niet alleen heeft de organisatie er zin in, ook de leden van Crescendo zijn erg enthousiast. ,,Nadat we al eerder onze opwachting maakten in bijvoorbeeld Japan, Maleisië, Turkije en Hong Kong, is dit weer een land dat na dit jaar van de bucketlist kan worden gehaald. Het blijft een eer dat wij als muziekkorps op amateurbasis een graag geziene gast zijn in binnen- en buitenland.”